Logo

Fundația Ecologică „Floare de Colț”

Acțiunile noastre

Proiecte desfasurate de Fundatia ecologica Floare de Colt

Actiunile noastre

Lista actiuni

Tipuri de actiuni intreprinse

Actiune de ecologizare

Actiuni de amenajare a Parcului National Cozia, 1999

Ecologizare

  • Cea mai veche: Floare de Colt si-a inceput activitatea inca din anul 1995. Una dintre actiunile care a adus la intemeierea organizatiei ecologice este proiectul realizat de Ziua Pamantului in data de 13.04.1995 unde s-a igienizat parcul Herastrau, colectandu-se 2,5 remorci de gunoaie. Au participat 161 de elevi si 8 profesori in colaborare cu „Corpul Pacii”.
  • Cea mai populară: „SARBATOAREA PLANTARII ARBORELUI” a avut cea mai mare participare cu peste 750 de elevi Colegiul National Mihai Viteazul. Aceasta a implicat Plantarea de puieti, arbusti si gard viu în curtea CNMV întâlnirea cu ministrul Mediului, Concert Holograf, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi. si Mircea Baniciu. Activitatea a fost sponsorizata de Regia Nat. a Padurilor, Fundatia Holograf si mediatizata de Adevarul, Revista Padurilor, Pro TV, Evenimentul Zilei.
  • Cea mai nouă: Aplicatia Ecologica „Parcul National Cozia” din data 05.11.2017-08.11.2017 cu scopul Hidrocentrala Lotru-Ciunget, Statiunea Vidra, Barajul Vidra, Pausa, Manastirea Stanisoara, Vf. Cozia (40 participanti), Salina Ocnele Mari
Actiune de ecologizare

Parcul National Calimani, 2007

Reciclare

  • Cea mai veche: „SALVATI MEDIUL INCONJURATOR” din data de 24.03.95 unde S-au reciclat 707 kg.Hartie la centrul de recuperare a materialelor refolosibile.unde au participat 50 elevi si 2 profesori
  • Cea mai populară: Scoli pentru viitor verde in data de 03.2010 -06.2010 unde Au fost stranse si predate catre fabricile de reciclare 2060 kg. hartie, 170 kg. peturi. Au fost aduse in curtea liceului 3 containere pentru colectarea selectiva a deseurilor si unde s-au implicat 300 elevi + 3 profesori
  • Cea mai nouă: Aplicatia Ecologica „Parcul National Colectare selectiva a deseurilor din plastic,hartie,sticla,aluminiu,baterii- depunerea lor la centre de reciclare-transformarea lor in puncte si a punctelor in 79 tablete+17 laptopuri pt Sc Gen Scortoasa- jud. Buzău si 17 laptopuri pt „C. N. Mihai Vitezul” Bucuresti. Partener :Metaminds cu ajutorul sponsorului „Metaminds” si a fost mentionata in Comunity Index Magazine, sectiunea „Educatie pentru elevi”,loculI (Gold), Recicleaz pentru educatie,nu doar pentru natura.
Actiune de ecologizare

Parcul National Muntii Rodnei, 2009

Tabere

  • Cea mai veche: TAB. ECOLOGICA PIATRA-MARE in data de 16.06.95 până la 21.06.95 unde S-a degajat cascada Tamina de busteni si crengi. S-au amenajat trepte de acces. S-au igienizat zonele cascada Tamina si cabana Susai. Combaterea eroziunii terenului pe traseul Cioplea-Susai. Si au paritcipat 24 de elevi in colaborare cu Fundatia Salvamont-Predeal, Antrefrig, Ferfelis Line si mediatizata de Pro TV, Uniplus, Radio Contact, Romania Libera
  • Cea mai populară: ) Aplicatie Ecologica “Parcul National Cozia” In data de 06.04. 2015 08.04.2015 In Ramnicu Valcea (Parc Zavoi), Statiune Vidra, Hidrocentrala Lotru-Ciunget, Pausa, Manastirea Stanisoara, Crucea Trasnitului, Manastirea Stanisoara, Salina Ocnele Mari S-au implicat 64 elevi + 1 profesor 195 zile-om Sponsorizata de Regia Nationala a Padurilor 2)
  • Cea mai nouă: Aplicatia ecolgica Muntii Iezer-Papusa in data de 16-19.08.2021 in Cabana Ursuletul-Cuca-Golul alpin Ursuletul-Lacul Iezer-Vf.Iezer-Ursuletul Ursuletul-Vf.Papusa-Ursuletul Unde au paritcipat 23 participanti 92 zile-om
Actiune de ecologizare

Expoziția „Franța în imagini”

Expoziții

  • Cea mai veche: Expozitia “Omul si mediul înconjurator” organizata pe cinci sectiuni:gradinita, cls.I-IV, cls.V- VIII, cls. IX-XII si foto.Vernisajul a avut loc în holul liceului “Mihai Viteazul”, acordându-se 17 premii în valoare de 500.000 lei. Au participat 317 elevi din sectoarele 1, 2, 3 si 4 în perioada 8-13.01.1996
  • Cea mai populară: Editia a treia a expozitiei “Omul si mediul înconjurator” a fost prezentata la Romexpo în pav. B, cu ocazia expozitiei internationale “Sanatatea Terrei” si a zilei Pamântului. Au participat 400 de tineri, fiind selectionate 171 de lucrări.
  • Cea mai nouă: Expoziția aniversară „Franța în imagini” amplasată în incinta Colegiului Național „Mihai Vitezul”. Aceasta cuprinde imagini din anii 1918 și 2018. La această acțiune au participat 50 de tineri, cumulându-se în total 500 de zile-om dedicate educației ecologice.

Actiuni recente

Reabilitarea unor case din zone defavorizate

Reabilitarea unor case vechi, livezi și grădini din Jud. Valcea situate în zone defavorizate unde se constată un exod de populație și îmbătrânirea populației rămase. Mod de implementare - reabilitarea spațiilor de locuință în care membrii fundației să poată fi cazați în condiții decente (instalație electrică conformă, reabilitarea/igienizarea spațiilor interioare/grupurilor sanitare). Aceasta actiune este realizată cu ajutorul partenerilor nostri, Avi Prod Group Srl. Proiectul se va continua prin construcția unui centru de creație, recreere, studiu și muzeu unde vor avea acces membrii fundației.
Scop - revitalizarea zonelor participante în proiect și implicare tinerilor în proces

Actiune de ecologizare

Stare curenta a caselor

Actiune de ecologizare

Stare curenta a caselor

Actiune de ecologizare

Sticle reciclate

Reciclăm pentru educație

Cu ajutorul partenorilor noștri (Metaminds) am organizat o acțiune de colectare selectivă a deșeurilor (plastic,hartie,sticla,aluminiu,baterii etc.). În urma colectării, deșeurile au fost depuse la centre de reciclare și transformate în puncte. Cu ajutorul punctelor au fost achiziționate 79 de tablete pentru Școala Gimnazială Scorțoasa din județul Buzău și 17 laptopuri pentru Colegiul Național „Mihai Viteazul”, București.
Acțiunea la care au participat 139 de elevi a fost premiată de Comunity Index Magazine, secțiunea „Educație pentru elevi”, locul I (Gold), Reciclez pentru educație, nu doar pentru natură.

Galerie imagini

Amenajarea Cascadei Tamina, 1996

Amenajarea Cascadei Tamina, 1996